ELEKTROAKUPUNKTURA

Elektroakupunktura predstavlja savremeni način lečenja zasnovan na principima klasične akupunkture, s tim što se stimulacija akupunkturnih tačaka vrši pomoću električne energije tačno određene jačine i amplitude. Elektroakupunktura kombinuje dve vrste stimulacije : ubodnu stimulaciju pomoću igala za elektrostimulaciju; i elektrostimulaciju bez uboda.

Elektroakupunktura ima znatne prednosti nad drugim metodama, pre svega što se veličina stimulacije može prilagoditi prema indikacijama. Elektrostimulacija povoljno deluje na: zarašćivanje rana, jer je utvrđeno da je kod hiruških zahvata izvedenih u akupunkturnoj anesteziji infekcija rana vrlo retka, kao i druge postoperativne komplikacije. Pozitivan efekat je takođe uočljiv i kod postoperativnih bolova koji su posledica obimnih hiruških intervencija.

METOD RADA

Elektroakupunktura sa ubodom

Prvo se izvši izbor akupunkturnih tačaka, pa se ubodu igle zavisno od željenog tretmana. Kada se dobije ubodna senzacija, igle se spoje sa elektrodama aparata za elektrostimulaciju. Seanse traju 15 do 20 minuta dnevno, ili svaki drugi dan, a ponavlja se 10 do 15 puta.

Elektroakupunktura bez uboda

To je takav metod koji podrazumeva stimulaciju akupunkturnih tačaka bez upotrebe igala, a na taj način što se elektrode prislone na akupunkturne tačke, a zatim se uključi aparat za elektrostimulaciju.

Akupunktura

MODERNA AKUPUNKTURA
Od tradicionalnog
do savremenog
dalje

Aromapunktura

Aromaterapija je stara i poznata
metoda lečenja mirisima
eteričnih ulja.
dalje

Ventuze

Ovo je stari način lečenja,
koji se zvao metoda roga.
Prilikom primene ventuze...
dalje

Elektroakupunktura

Elektroakupunktura predstavlja
savremeni način lečenja
zasnovan na principima...
dalje

Igloterapija

Neiscrpna je lista bolesti
kod kojih akupunktura može da
olakša ili potpuno izleči...
dalje

Laser

SAMO U VITALISU
Jedinstveni, najmoderniji laseri
koji su specijalno zaštićeni...
dalje

Moksibustija

Moksibustija je stimulacija
akupunkturnih tačaka
povišenom temperaturom...
dalje

Beauty centar "Vitalis"

Mezoterapija
Fileri
dalje