IGLOTERAPIJA

Neiscrpna je lista bolesti kod kojih akupunktura može da olakša ili potpuno izleči postojeću bolest. Akupunktura je sastavni i nerazdvojivi deo stare Kineske medicine, ili kako je u našem zapadnom svetu nazivaju - Orijentalne medicine. Akupunktura je takav način lečenja koji podrazumeva korišćenje igala koje se aplikuju u tačno određene tačke na telu koje se nazivaju akupunkturnim tačkama, te tačke su raspoređene na telu duž određenih meridijana. Meridijani su energetski tokovi duž kojih teče vitalna energija Qi (Ći). Igle su jako tanke i njihov ubod je neznatan, ne može da se uporedi sa ubodom od igala za injekcije jer su one mnogo deblje. Za one koji se plaše uboda postoje i drugi načini za stimulaciju akupunkturnih tačaka, a to su : LASER , ELEKTROSTIMULACIJA, MAGNETOTERAPIJA, MOKSIBUSTIJA.

Ukratko, može se reći da nema te bolesti kod kojih akupunkturom ne bi moglo, da se makar smanje tegobe na neku podnošljivu granicu sa jedne, do putpunog izlečenja sa druge strane. I uvek treba naglasiti - bez ikakvih štetnih posledica.

Igle za akupunkturnu stimulaciju ostaju zabodene u tačno određenim tačkama, koje su različite za svaku vrstu bolesti i vade se posle 20 minuta do pola sata. Na mestu uboda ne ostaju nikakve trajne promene. Tretman se ponavlja 8 do 10 puta, što naravno zavisi od vrste bolesti i dužine njenog trajanja.

Akupunkturni tretman se ponavlja posle mesec dana na isti način. Nekada je potrebno kod hroničnih i jako zapuštenih slučajeva, tretman ponoviti više puta dok se ne postigne željeni efekat, što procenjuje doktor za svaki slučaj individualno.

Akupunktura

MODERNA AKUPUNKTURA
Od tradicionalnog
do savremenog
dalje

Aromapunktura

Aromaterapija je stara i poznata
metoda lečenja mirisima
eteričnih ulja.
dalje

Ventuze

Ovo je stari način lečenja,
koji se zvao metoda roga.
Prilikom primene ventuze...
dalje

Elektroakupunktura

Elektroakupunktura predstavlja
savremeni način lečenja
zasnovan na principima...
dalje

Igloterapija

Neiscrpna je lista bolesti
kod kojih akupunktura može da
olakša ili potpuno izleči...
dalje

Laser

SAMO U VITALISU
Jedinstveni, najmoderniji laseri
koji su specijalno zaštićeni...
dalje

Moksibustija

Moksibustija je stimulacija
akupunkturnih tačaka
povišenom temperaturom...
dalje

Beauty centar "Vitalis"

Mezoterapija
Fileri
dalje